Krunice i Mostovi

Metal, keramika ili Cirkon?
Izbor je vaš

ZUBNE KRUNICE

Metal-keramičke krunice su napravljene od kombinacije metala i keramike. Košuljica koja prekriva zub je napravljena od medicinske legure metala, dok se sam oblik zuba modeluje ručno od keramike i tako postiže prirodni oblik i izgled. Ove krunice su jedinstvena umetnička dela koja pokazuju kvalitet izrade i sposobnost tehničara da imitira prirodne detalje. Nedostatak ovih krunica je reakcija na metal kod pojedinih pacijenata kao nedostatak mogućnosti da propuste svetlost zbog svoje metalne osnove gde kod cirkona to nije slučaj.

3D skeniranje omogućava precizniju i bržu izradu krunica i mostova. Cerec sistem omogućava skeniranje i izradu krunica i mostova istog dana, kao i štampanje privremenih mostova. 3D štampači i skeneri su postali neophodni u stomatologiji kako bi se obezbedili kvalitetni i pouzdani rezultati.

BEZMETALNE KERAMIČKE KRUNICE

Bezmetalne keramičke krunice izrađuju se od cirkonijuma, što omogućava da se savršeno uklope u izgled ostalih prirodnih zuba. Za razliku od krunica od metal-keramike, gde je transparentnost smanjena zbog metalne kapice koja je u sastavu krunice, cirkonijum omogućava da svetlost prođe kroz zub. Njihova unutrašnjost je izrađena od materijala koji su opisani kao biokompatibilni, što znači da ne izazivaju nikakve reakcije okolnih tkiva niti upalna stanja. To može biti vidljivo kod nekih pacijenata kod kojih se rub metalokeramičke krunice vidi, što može dovesti do povlačenja desni

Cirkonijumske i bezmetalne krunice - cena

Cena jedne metalokeramičke krunice iznosi 12.925 RSD (110€) i gratis privremeni zubi kod više članova.

Cena cirkonijumskih i bezmetalnih krunica iznosi 25.8500 RSD (220 €) i gratis privremeni zubi.

Otvori detaljni cenovnik

3D skeniranje i izrada krunica

3D skeniranje nam je omogućilo bržu i precizniju izradu krunica i mostova. Uz Cerec sistem u mogućnosti smo da skeniramo i izradimo krunice i mostove isti dan kao i da štampamo privremene mostove. 3D stampaci kao i skeneri su postali svakodnevnica u stomatologiji i neophodnu u radu kako bi se obezbedili kvalitetni i pouzdane rezultate . Modele skeniramo zatim se štampaju u 3D štampaču i spremaju se probe i završni rad.