BOTOKS

Botulinum toksin tipa A, poznatiji je pod imenom Botox i veoma je popularan estetski tretman<./p>

Botox blokira signale koji šalju određeni nervi mišićima , ima vise od trinaest primena u različitim područijima na licu i na vratu.

Novadent prati jednostavnu filozofiju: i cilj nam je da koristimo pravu dozu Botoxa kako bi se smanjila mišićne kontrakcije, ali da se zadrzi normalan izrazi lica , čime se postiže prirodan izgled . Rezultat je mlađi , sveziji izgled

Tretman Botoxa lica traje oko 15-20 min . Efekt Botoxa nastupa postepeno, .najčešće posle 2 dana a pun efekt je vidljiv posle 7-10 dana. Dejstvo trajanja je individualno 4-6 meseci.

Na licu je najuspešnija i najčešća primen Botoxa , u 3 tipične zone:

  • Horizontalne bore na čelu
  • Vertikalne ili kose bore izmedju obrva
  • Lepezaste bore u spoljašnjim uglovima očiju – smejalice

Preparat Botoxa izvanredno je efikasan za uklanjanje bora izmedju očiju , na čelu, bora oko očiju koje se javljaju pri smehu,koristi se za podizanje uglova usana,sitnih pusackih bora oko usana ili visoke pozicije usana pri smehu pri cemu je vidljiva sluznica gornjeg zubnog niza tzv gummy smille ,Botox zateze opustenu kozu vrata i poboljšava konture lica, ,

Tretman Botoxom može da izgleda kao jednostavna intervencija, pošto se radi mali broj uboda,,međutim, aplikacija Botoxa je istovremeno i umetnost i nauka, i treba da je primenjuje samo stručno lice. Posle slabljena dejtva Botoxa prima se nova terapija ,kako bi se osiguralo dejstvo Botoxa na ciljne zone a time se postize novi mladalački izgled u godinama koje dolaze.