Nadogradnja kostiDa bi ugradnja zubnih implantata uspela, moramo imati zadovoljavajući volumen gornje i donje vilice. Gubitak zuba često dovodi i do gubitka kosti. Zube možemo izgubiti iz više razloga: bolesti desni, karijesa, upala ili mehaničkih povreda. Ako kost ispod desni nije dovoljno visoka, široka ili oboje, trebaće se napraviti nadogradnju kosti (augmentaciju) da bi se u nju mogao uspešno ugraditi implantat.

Nadogradnja kosti ili augmentacija je postupak kojim se presađuje vlastita kost ili se ugrađuje veštačka kost. Nakon presađivanja ili nadogradnje, treba pričekati par meseci da bi došlo do potpune osteointegracije (srastanje s kosti). Postoji više različitih metoda nadogradnje ili presađivanja kosti, a koju od njih će koristiti, odlučuje vaš zubar s obzirom na količinu i mesto ugradnje implantata. Nakon nadogradnje kosti, uobičajeno je pričekati između 4 i 9 mjeseci za stavljanje implantata.
Kost za presađivanje ili nadogradnju, nadogradnja kosti

Većinom se procedura nadogradnje kosti vrši s komadima vlastite kosti koji se uzimaju s brade ili zadnjeg dijela donje čeljusti. Ako tu nema dovoljno kosti, kao izvor se može uzeti i kost kuka ili potkoljenice. Kost sa kuka se smatra boljim izvorom zbog same količine kosti, ali procedura uzimanja kosti iziskuje potpunu anesteziju i boravak u bolnici. Postoje načini presađivanja i nadogradnje kosti bez upotrebe vlastite kosti koji koriste materijale životinjskog porijekla ili veštačke – sintetičke materijale. Novi sintetički materijali stimulišu određene stanice u telu da se pretvore u koštano tkivo i time nadoknađuju.

Zirkon – Kronen

Materialien aus Zirkon ersetzen immer öfters die konven...

Metal keramičke krune i keramičke k...

Metal keramičke krune i keramičke krune na cirkonu Č...

LEČENJE PARADENTOZE

Emdogain - pomoć kod paradentoze Emdogain je novi pr...

Šta su to ZUBNI IMPLANTI?

IDEALNO REŠENJE -Za osobe nezadovoljne manjkom jedno...

POSEBNA PONUDA – DERMALNI FILERI

POSEBNA PONUDA – DERMALNI FILERI Dermalni fileri kor...